Sziasztok!
Hú, pont öt hónapja írtam utoljára. Tervezek írni esküvőszervezős bejegyzést is, mert már javában tart a szervezés. Na de most egy újabb recepttel jövök.
Hozzávalók:
4 db tojás
35 dkg porcukor
5 dkg méz
45 dkg tisztított, reszelt sárgarépa
25 dkg liszt
10 dkg mandula
1 csipet só
1/2 csomag sütőpor
1 mokkás kanál fahéj
10 dkg Rama
10 dkg krémsajt
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
Egy tálba belereszeljük a répát, ráöntjük az olvasztott ramát és a mézet, majd összekeverjük. (Én mikróban szoktam olvasztani a ramát)
A tojásokat a porcukorral habbá verjük és rárakjuk a répás keverékre. A lisztet, sütőport, mandulát, (én most kihagytam belőle) a sóval és a fahéjjal először szárazan összekeverjük, majd a tojásos, répás keverékhez adjuk.
A kész tésztát egy 23 cm átmérőjű formába öntjük és előmelegített sütőben 170 fokon 65-70 percig sütjük.
A krémsajtot összekverjük a porcukorral, igazából ízlés kérdése, hogy mennyi cukrot adunk hozzá, belerakunk egy vaníliás cukrot és már lehet is kenni a picit kihűlt tésztára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése