Sziasztok!
Ma egy sajttorta receptet hoztam nektek. Az eredeti receptet itt találjátok, de én módosítottam rajta.
Hozzávalók:
1 csomag keksz (ez 200 g volt)
Rama
250 g Mascarpone
3 evőkanál mogyorókrém
mogyoró
A kekszet összetörtem, majd annyi olvasztott Ramát adtam hozzá, amennyit felvett (kb 50 g), jól formázható masszát kell kapnunk.
Ezt a kekszes alapot egy 23 cm átmérőjű tortaformába egyengettem, majd hűtőbe tettem.
A mascarponet egy tálba tettem, villával lazítottam az állagán. Három evőkanál mogyorókrémet adtam hozzá, majd jól összedolgoztam. Ekkorra már nagyon könnyű dolgozni a krémmel ( először nehéz keverni a sajtkrémet). Végül a kekszes alapra kanalaztam a krémet és hűtőbe tettem. Érdemes egy éjszakát állni hagyni, hogy biztosan megdermedjen a krém.
Tálalás előtt raktam rá a mogyorót.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése